"Šis ir viens no vieglākajām gurķu ieburkošanas veidiem, bet garša ir neaprakstāmi lieliska!" tā pārbaudītu recepti iesaka konservēšanas entuziaste Kristīne Grašs.
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 kggurķi300 gcukurs50 gsāls300 mletiķis200 gmārrutki (no burciņas vai svaigi sarīvēti)

Pagatavošana

1

Nomazgātus gurķus ar visām mizām sagriež ripiņās vai daiviņās.

2

Marinādes sastāvdaļas samaisa, uzlej virsū gurķiem un apmaisa.

3

Atstāj uz 12 stundām ievilkties (ik pa laikam gurķus apmaisa). No gurķiem izdalīsies daudz marinādes.

4

Pēc 12 stundām gurķus pilda tīrās, iepriekš izplaucētās vai izkarsētās burciņās, aizskrūvē ar izplaucētiem vāciņiem.

5

Glabā ledusskapī vai pagrabā. Nevajag pasterizēt!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!