Foto: Privātais arhīvs
"Ja vēl kādam neliek mierā doma, ko vēl iesākt ar zaļajiem tomatiem, tad šī ir lieliska recepte. Gatavoju zaļo tomātu kečupu jau vairākus gadus un ziemā izmantoju kā piedevu gaļai," tā pārbaudītu recepti iesaka mūsu lasītāja Ilona Ozola.
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1.8 kgzaļi tomāti1.3 kgsīpoli0.5 TKmalti melnie pipari300 mletiķis400 gcukurs2 ĒKsāls

Pagatavošana

1

Tomātus sagriež gabaliņos. Sīpolus nomizo un sasmalcina. Tomātus un sīpolus liek katlā, pievieno pārējās sastāvdaļas un vāra. Ja vēlas, lai kečups nav tik pikants, pievieno mazāk etiķa - pēc garšas.

2

Kad masa sāk burbuļot, turpina sautēšanu aptuveni 40 minūtes. Ja vēlas, lai kečups ir bez gabaliņiem, tad masu var sablendēt un vēlreiz uzkarsēt līdz pirmajiem burbuļiem.

3

Karstu masu lej tīrās burkās, aizskrūvē ar tīriem vāciņiem un atdzesē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!