Foto: Privātais arhīvs
"Šodien dikti sakārojās ko garšīgu. Ja precīzāk, tad sagribējās tieši pīrāgu. Taču kādu? Negribas pavadīt visu vakaru gatavojot un negribas arī iet uz veikalu, lai pirktu sastāvdaļas. Atcerējos par savu bērnības mīļāko pīrāgu, kuru mana ome Marija mēdza itin bieži gatavot. Protams, sekoja zvans omei, kam sekoja pīrāga gatavošana un rezultātā mani apmierinātie izsaucieni "Cik garšīgi!", "Beidzot!", "Gardākais pīrāgs, ko esmu ēdusi!" Pīrāgs sanāk sulīgs, brūns un garšīgs," tā kopš bērnības iecienītu recepti iesaka mūsu lasītāja Elīna Ūberga.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 olas1 glāzecukurs0.5 glāzeeļļa1 TKsoda1 TKkanēlis1 TKvaniļas cukurs4 āboli, nomizoti un sarīvēti2 glāzesmilti pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Cepamo veidni ieziež ar eļļu vai sviestu.

2

Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru. Pielej eļļu un iekuļ.

3

Ābolos iemaisa kanēli un sodu. Olu masai pievieno ābolus un samaisa.

4

Pieber miltus un iemaisa.

5

Lej masu veidnē un cep 40-45 minūtes, pārbaudot gatavību ar koka irbulīti.

6

Izņem pīrāgu no krāsns, atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!