ābolu adžika konservēšana
Foto: Shutterstock
Pavisam vienkārša recepte rudens ražas ieburkošanai. Āboli pikantajai adžikai piešķirs patīkamu garšu un aromātu.
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 kgtomāti1 kgpaprika1 kgāboli čili pipari500 gburkāni200 gķiploki1 glāzeeļļa pēc garšassāls2 ĒKcukurs100 mletiķis 9%3 lauru lapas

Pagatavošana

1

Ābolus un dārzeņus notīra, samaļ ar gaļas mašīnu vai virtuves kombainā.

2

Lej masu katlā, pievieno pārējās sastāvdaļas, izņemot etiķi, un karsē. Kad masa sāk burbuļot, to karsē vēl 40 minūtes.

3

Pievieno etiķi, iemaisa un nogriež liesmu.

4

Karstu adžiku lej tīrās burkās, aizskrūvē ar tīriem vāciņiem, apgriež burkas ar vākiem uz leju un atdzesē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!