Sastāvdaļas
Pagatavošana
Aknas noskalo, nosusina, noņem plēvi, izgriež cīpslas un visu lieko, lai paliek tikai tīra akniņa. Ja izmanto cūkas aknas, tad tās pirms griešanas vispirms pārlej ar pienu un pāris stundas izmērcē. Aknas sagriež gabaliņos.
Pannā uzkarsē sviestu un eļļu (tā nepieciešama, lai paaugstinātu sviesta degšanas temperatūru), liek apcepties sagrieztus sīpolus un ķiplokus, tad pievieno aknas un apbrūnina, bet tās nedrīkst pārcept.
Pievieno sāli, piparus, konjaku un apmaisot cep vēl pāris minūtes, lai konjaks izgaro. Pierīvē muskatriekstu, nogriež liesmu un ļauj aknām mazliet atdzist.
Pannas saturu sablendē, pievienojot saldo krējumu. Pagaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un piparus pēc garšas.
Kad pastete blendējot kļuvusi gluda un viendabīga, tā ir gatava.
Liek trauciņos un atdzesē ledusskapī. Ziež uz maizes un bauda.
Lai labi garšo!