Foto: Privātais arhīvs
Fantastiski gardu ābolkūku ar cukurotu mīklas garoziņu no vecmāmiņas recepšu pūralādes iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

125 gsviests (istabas temperatūrā)125 gcukurs3 olas250 gmilti7 gcepamais pulveris1.5 kgāboli (labāk "Antonovka") sviests formas ieziešanai un kūkas pārziešanai pēc garšascukurs un kanēlis

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Kūkas formā ieklāj cepampapīru un kārtīgi iesmērē ar sviestu.

2

Sviestu ar cukuru sakuļ. Tad pa vienai pievieno un iekuļ olas. Pievieno miltus, cepamo pulveri un samaisa (masai jāsanāk pabiezai).

3

Mīklai pievieno nomizotus ābolus, kas sagriezti lielos gabalos.

4

Sagatavoto kūkas masu liek formā un šauj krāsnī.

Foto: Privātais arhīvs
5

Pēc 45 minūtēm izņem kūku no krāsns.

Foto: Privātais arhīvs
6

Dāsni pārziež ar sviestu, pārkaisa ar cukura un kanēļa maisījumu un liek atpakaļ cepeškrāsnī uz 5-10 minūtēm.

Foto: Privātais arhīvs
Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!