Veronika Ļevša

"Šodien tapa mani pannā ceptie kartupeļu plācenīši ar zaļumiem - ļoti gardi un sātīgi. Vislabāk tie garšo ar skābu krējumu," tā recepti iesaka "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

eļļa cepšanai skābs krējums pasniegšanai5 lieli kartupeļi bunte zaļumu, sīki sakapāti300 gmilti pēc garšassāls un malti melnie pipari3 ĒKeļļa

Pagatavošana

1

Kartupeļus nomizo, novāra, nolej ūdeni, kartupeļus sastampā viendabīgā masā.

2

Kartupeļus liek bļodā, pievieno sāli, piparus, zaļumus, eļļu un pusi miltu.

3

Samīca viendabīgu mīklu.

4

Darba virsmu viegli pārkaisa ar miltiem, mīklu sadala vēlamā izmēra bumbiņās (ņemot vērā pannas lielumu un to, kāda izmēra plācenīšus plānots cept), liek uz darba virsmas.

5

Pārkaisa bumbiņas ar miltiem un katru no tām izrullē apļa formā, ja nepieciešams, uzberot vēl miltus.

6

Plāceņus cep pannā sakarsētā eļļā uz vidējas liesmas, apgriežot, lai tie apcepas zeltaini no abām pusēm.

7

Kartupeļu plāceņus pasniedz ar skābu krējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!