Sastāvdaļas
Pagatavošana
Rozīnes pārlej ar ūdeni, atstāj uzbriest.
Sagatavo mīklu, samīcot visas sastāvdaļas, un ieliek to ledusskapī.
Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.
Gatavo pildījumu. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus ar sāli sakuļ stingrās putās. Dzeltenumus sakuļ ar cukuru un sviestu.
Biezpienu sadrupina lielā bļodā, tam pievieno vaniļas cukuru, olu dzeltenumu masu un samaisa.
Rozīnes nosusina sausā dvielītī un apviļā miltos. Iemaisa rozīnes biezpiena masā. Tad masā iecilā un iemaisa saputoto olas baltumu.
Izņem mīklu no ledusskapja, samīca un vienmērīgi izveltnē uz plāts. Liek virsū biezpiena masu un izlīdzina. Pārziež virspusi ar viegli sakultiem olu dzeltenumiem, izmantojot otiņu.
Liek cepties krāsnī 35-45 minūtes. Gatavai plātsmaizei ir gaiši brūna virsiņa.
Plātsmaizi izņem no krāsns, pārklāj ar foliju (tas nepieciešams, lai plātsmaize nezaudētu sulīgumu) un atstāj pilnībā atdzist.
Lai labi garšo!