Foto: Privātais arhīvs
Kraukšķīgas kārtainās mīklas maliņas, sulīgs biezpiena pildījums un cukurotas ābolu šķēles – šī plātsmaize ir tik garda, ka nenoēsties! Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.
45Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

saldēta kārtainā mīkla āboli5 ĒKcukurs1 TKkanēlis1 saujalazdu riekstu kodoli ola pārziešanai pūdercukurs BIEZPIENA PILDĪJUMAM:600 gbiezpiens (3 paciņas)2 olas3 ĒKmedus vai cukurs2 ĒKskābs krējums3 ĒKcitronu sula1.5 ĒKciete

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Ieziež plāti ar eļļu vai sviestu.

2

Gatavo biezpiena pildījumu. Biezpienu liek bļodā, pievieno olas, medu, krējumu, citronu sulu un samaisa. Ja masa ir pārāk šķidra, pieliek 1-2 ĒK kartupeļu cieti.

3

Plāti izklāj ar atlaidinātu, izrullētu kārtaino mīklu, veidojot maliņas uz augšu. Virsū lej biezpiena masu, to pārklāj ar ābolu šķēlēm.

Foto: Privātais arhīvs
4

Ābolus pārkaisa ar cukura, kanēļa un sasmalcinātu lazdu riekstu maisījumu.

5

Maliņas pārziež ar olu un plātsmaizi liek krāsnī uz 30 minūtēm.

Foto: Privātais arhīvs
6

Izņem no krāsns, atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru un bauda.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!