Foto: Privātais arhīvs
Ķirbjus var ne vien cept krāsnī un vārīt biezzupā, bet arī izmantot dažādos kārdinošos saldajos cepienos. Sulīgas ķirbju plātsmaizes recepti iesaka Latvijas garšu pazinēja Līgas Druka-Smalkā.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

400 gķirbja mīkstums2 olas150 gcukurs200 gmilti1 šķipsnasāls1 TKvaniļas cukurs1 TKcepamais pulveris50 mlaugu eļļa1 ĒKskābs krējums pēc garšasžāvētas plūmes, rozīnes vai dzērvenes

Pagatavošana

1

Ķirbja mīkstumu sagriež gabaliņos, liek katliņā, pārlej ar nelielu daudzumu elektriskajā tējkannā uzvārīta ūdens un sautē, līdz gabaliņi ir mīksti.

2

Ūdeni nolej, ķirbi sablendē viendabīgā masā.

3

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Plāti ietauko vai izklāj ar cepamo papīru.

4

Bļodā sakuļ olas ar cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno un iekuļ eļļu, skābo krējumu un ķirbju biezeni.

5

Miltus samaisa ar cepamo pulveri un sāli. Pa daļām pievieno un iemaisa, līdz iegūta viendabīgas konsistences mīkla.

6

Mīklai pievieno un iemaisa žāvētos augļus un ogas.

7

Lej mīklu uz plāts, izlīdzina un cep aptuveni 40-50 minūtes.

8

Izņem no krāsns, atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!