10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
400 gķirbja mīkstums2 olas150 gcukurs200 gmilti1 šķipsnasāls1 TKvaniļas cukurs1 TKcepamais pulveris50 mlaugu eļļa1 ĒKskābs krējums pēc garšasžāvētas plūmes, rozīnes vai dzērvenes
Pagatavošana
1
Ķirbja mīkstumu sagriež gabaliņos, liek katliņā, pārlej ar nelielu daudzumu elektriskajā tējkannā uzvārīta ūdens un sautē, līdz gabaliņi ir mīksti.
2
Ūdeni nolej, ķirbi sablendē viendabīgā masā.
3
Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Plāti ietauko vai izklāj ar cepamo papīru.
4
Bļodā sakuļ olas ar cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno un iekuļ eļļu, skābo krējumu un ķirbju biezeni.
5
Miltus samaisa ar cepamo pulveri un sāli. Pa daļām pievieno un iemaisa, līdz iegūta viendabīgas konsistences mīkla.
6
Mīklai pievieno un iemaisa žāvētos augļus un ogas.
7
Lej mīklu uz plāts, izlīdzina un cep aptuveni 40-50 minūtes.
8
Izņem no krāsns, atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz.
Lai labi garšo!
Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiBērnu ballītes ēdieniCepeškrāsnsAugu eļļaCepamais pulverisCukursMiltiOlasSkābais krējumsŽāvētas plūmesPīrāgi un smalkmaizītesPlātsmaizesMārtiņdienas cienastsVaniļas cukurssalsķirbisSautēšanaLatvijas svētku receptes
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit