Foto: Privātais arhīvs
Sezonā aktuālo ķirbi bērna ēdienkartē var iekļaut, pagatavojot no tā mazas pankūciņas, ko mazajam būs ērti paņemt rokā, izbaudot kumosiņu pēc kumosiņa. Recepti iesaka mūsu lasītāja Kristīne Kampare.
15Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

eļļa cepšanai200 gķirbja mīkstums bez mizas1 ola1 šķipsnasāls2 TKcukurs2 ĒKpilngraudu milti (ar kaudzi) pēc garšasrozīnes vai kaltētas dzērvenes

Pagatavošana

1

Ķirbja mīkstumu sarīvē smalkās skaidiņās.

2

Pievieno olu, miltus, rozīnes vai kaltētas dzērvenes. Liek klāt šķipsnu sāls un cukuru, visu samaisa.

Foto: Privātais arhīvs
3

Pankūku masu ar tējkartoti liek pannā iepriekš sakarsētā eļļā un pankūciņas apcep zeltainas no abām pusēm.

4

Liek uz šķīvja, kas izklāts ar salvetēm vai papīra dvieli, lai notecinātu lieko eļļu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!