15Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 paciņā sāļo vafeļu "Selga"400 gmaltā gaļa pēc garšassāls un malti melnie pipari1 neliels sīpols eļļa cepšanai4 olas(L)
Pagatavošana
1
Gaļai pievieno smalki sagrieztu vai uz rupjās rīves sarīvētu sīpolu, sāli, piparus un visu samīca viendabīgā masā. Olas sakuļ.
Maltajai gaļai var pievienot arī ķiplokus, zaļumus, kūpinātu cauraudzīti vai rīvētu sieru.
2
Gaļu plānā kārtā uzmanīgu uzsmērē uz puses no vafelēm.
3
Virsū liek ar gaļu neapziestās vafeļu plāksnītes.
4
Sagatavotajām vafelēm ļauj 10-15 minūtes pastāvēt, lai vafeles paliek mitrākas un tās būtu vieglāk sagriezt.
5
Lai vafeles būtu ērtāk cept, tās var sagriezt uz pusēm, bet šo soli var arī izlaist.
6
Pannā sakarsē eļļu, vafeles iemērcē sakultu olu masā, liek pannā un uz vidējas liesmas apcep no abām pusēm, līdz tās ir zeltaini brūnas.
7
Izliek uz papīra dvieļa, lai notecinātu lieko eļļu.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit