Foto: Privātais arhīvs
Šī ātri pagatavojamā sāļo vafeļu un maltās gaļas uzkoda ir garšīga gan karstā, gan auksta veidā. Mērcītei vari sajaukt krējumu ar majonēzi, ķiploku un zaļumiem. Recepti iesaka mūsu lasītāja Oksana Matvijanko.
Foto: Privātais arhīvs
15Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 paciņā sāļo vafeļu "Selga"400 gmaltā gaļa pēc garšassāls un malti melnie pipari1 neliels sīpols eļļa cepšanai4 olas(L)

Pagatavošana

1

Gaļai pievieno smalki sagrieztu vai uz rupjās rīves sarīvētu sīpolu, sāli, piparus un visu samīca viendabīgā masā. Olas sakuļ.
Maltajai gaļai var pievienot arī ķiplokus, zaļumus, kūpinātu cauraudzīti vai rīvētu sieru.

Foto: Privātais arhīvs
2

Gaļu plānā kārtā uzmanīgu uzsmērē uz puses no vafelēm.

Foto: Privātais arhīvs
3

Virsū liek ar gaļu neapziestās vafeļu plāksnītes.

Foto: Privātais arhīvs
4

Sagatavotajām vafelēm ļauj 10-15 minūtes pastāvēt, lai vafeles paliek mitrākas un tās būtu vieglāk sagriezt.

5

Lai vafeles būtu ērtāk cept, tās var sagriezt uz pusēm, bet šo soli var arī izlaist.

6

Pannā sakarsē eļļu, vafeles iemērcē sakultu olu masā, liek pannā un uz vidējas liesmas apcep no abām pusēm, līdz tās ir zeltaini brūnas.

Foto: Privātais arhīvs
7

Izliek uz papīra dvieļa, lai notecinātu lieko eļļu.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!