Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo pildījumu. Cūkas vai liellopa mēles (var izmantot arī plaušas un sirdis) liek katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno garšsaknes garšvielas un novāra. Tā kā vārīšana ir laikietilpīgs pasākums, tad var izvārīt lielāku gaļas daudzumu, lai pēc tam sagatavoto pildījumu safasētu mazākās porcijās un uzglabātu saldētavā, izmantojot pēc nepieciešamības. Par to, kas jāņem vērā, vārot mēli, lai gaļa būtu mīksta un sulīga, stāstījām šajā rakstā.
Kad mēles gatavas, tās nomizo un samaļ gaļas mašīnā, piemaļot klāt arī kādu sīpolu.
Samalto masu liek uz pannas kurā uzkarsēta eļļa ar sviestu, mazliet apcep un pievieno nedaudz buljona, kas palicis pāri no mēles vārīšanas, lai veidojas sulīga masa. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Gatavo plānās pankūkas. Sākumā bļodā ar mikseri sakuļ olas ar cukuru un sāli. Tad pakāpeniski pievieno verdošu ūdeni, nepārtraucot putot. Ber klāt un iekuļ miltus un "dzēsto" sodu (sodu pirms pievienošanas karotē samaisa ar citronu sulu). Pievieno un iekuļ pienu un eļļu, līdz masa ir viendabīga.
Mīklu pirms cepšanas "atpūtina" 30 minūtes, tad ar kausiņu lej sakarsētā pannā mīklu un cep pankūkas no abām pusēm.
Kad visa mīkla izmantota un pankūkas izceptas, tās pilda ar sagatavoto gaļas masu.
Vīstoklīšus apcep pannā sakarsētā eļļā zeltainus no abām pusēm.
Pasniedz ar brūkleņu zapti vai vēsu skābo krējumu.
Lai labi garšo!