Foto: Veronika Ļevša

Vienkārši pagatavojama apgāztā kūka, kas ir gluži kā radīta Ziemassvētku gaidīšanas laikam – sulīga, garda un pārklāta ar cukura karameles ieskautām mandarīnu šķēlītēm. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

7 mandarīni2 lielas olas1 glāzecukurs1 glāzeskābs krējums vai bezpiedevu jogurts0.5 glāzerapšu eļļa2 glāzesmilti1 TKcepamais pulveris70 gsviests

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Kūkas formu ar noņemamu malu izklāj ar cepamo papīru.

2

Ieziež formas apakšu ar sviestu, cieši vienu pie otras izkārto mandarīnu daiviņas, pārkaisa tās ar 1/3 glāzi cukura, pārliek ar sviesta piciņām.

3

Olas sakuļ ar atlikušo cukuru. Pievieno krējumu vai bezpiedevu jogurtu, eļļu, smalki sarīvētu vai kafijas dzirnaviņās samaltu viena mandarīna miziņu un iemaisa.

4

Miltus atsevišķā traukā sajauc ar cepamo pulveri, pievieno olu-krējuma masai un iekuļ.

5

Sagatavotu mīklu lej virs mandarīniem. Kūku liek krāsnī un cep 40 minūtes.

6

Formu izņem no krāsns, liek virsū attiecīga izmēra šķīvi, apgāž kūku uz tā otrādi, uzmanīgi noņem cepamo papīru.

7

Atdzesē, griež šķēlēs un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!