Veronika Ļevša

Krējuma mērcē sutināti tefteļi sanāk ļoti gardi un sulīgi. Sastāvdaļu daudzums ir atkarīgs no trauka lieluma. Recepti iesaka "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

800 gmaltā gaļa1 ola0.5 glāzerīsi pēc garšassāls un malti melnie pipari2 burkāni1 sīpols3 ĒKmilti250 mlskābs krējums kapāti zaļumi

Pagatavošana

1

Maltajai gaļai pievieno olu, rīsus, garšvielas un visu labi sajauc. Veido vienāda izmēra bumbas. Liek karstumizturīgā traukā.

2

Burkānus un sīpolu nomizo. Burkānus sarīvē uz rupjas rīves, sīpolu sagriež pusapļos. Apcep uz pannas sakarsētā eļļā.

3

Pievieno miltus, maisot apcep līdz zeltainam brūnumam.

4

Pakāpeniski pievieno ūdeni un aktīvi maisa, lai masa nebūtu kunkuļaina. Kad mērce sāk burbuļot, pievieno skābo krējumu, sāli, piparus un iemaisa.

5

Pārlej sagatavoto mērci tefteļiem.

6

Cep iepriekš līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 45 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar zaļumiem.

7

Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!