Klasiskā kakao krēma recepti var interpretēt dažādās garšu variācijās. Lai pagatavotu šokolādes krēmu, kakao aizstāj ar tāfelīti kausētas tumšās, baltās vai piena šokolādes, bet kakao aizstājot ar pāris tējkarotēm šķīstošās kafijas, iegūsi gardu kafijas krēmu. Recepti iesaka "Instagram" konta "love to cook" autore Veronika Ļevša.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Želatīnu pārlej ar 1/2 glāzi ūdens un uzbriedina 10 minūtes.
Saldo krējumu sakuļ ar cukuru vijīgās putas, piesargoties nepārkult.
Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus liek citā bļodā un sakuļ ar kakao. Tad pakāpeniski pielej un iekuļ uzkarsētu pienu.
Iemaisa masā karsta ūdens peldē izkausētu želatīnu.
Kad masa sāk biezēt, iemaisa tajā iepriekš sakulto putukrējumu.
Lej masu traukā, liek ledusskapī uz pāris stundām.
Pirms pasniegšanas krēmu izņem no ledusskapja, pārkaisa ar rīvētu šokolādi, sagriež kvadrātiņos un pasniedz ar dzērveņu ķīseli (kā to pagatavot, stāstījām, lūk, te).
Lai labi garšo!
Lūk, šeit atradīsi receptes 20 pavisam vienkāršiem desertiem, kuri vislabāk garšos kompānijā ar ķīseli.