Foto: Publicitātes foto
Kraukšķīgie turku zirņi ir lieliska alternatīva tradicionālajiem pelēkajiem zirņiem, ko ceļam galdā Ziemassvētkos. Viegli apgrauzdēti un garšvielās apviļāti - ideāla uzkoda, kas garšos gan lieliem, gan maziem.
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 gturku zirņi "Just Nature", novārīti pēc garšassāls pēc garšaskarija vai paprikas pulveris olīveļļa

Pagatavošana

1

Turku zirņus pēc vārīšanas nosmeļ un izkārto uz pannas, lai apžūst.

2

Liek iepriekš uzkarsētā krāsnī 200 grādos uz 10 minūtēm.

3

Izņem no krāsns, apslaka ar eļļu, apber ar garšvielām un rūpīgi apmaisa.

4

Liek atpakaļ grauzdēties uz 10 minūtēm. Ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas un nedaudz apmaisa, lai zirņi vienmērīgi apgrauzdējas.

5

Atkarībā no tā, cik mīksti zirņi novārīti, var atšķirties grauzdēšanas laiks – ja šķiet, ka ir gana cieti, ilgāk krāsnī neatstāj. Pēc izņemšanas no krāsns ļauj tiem atdzist un tad bauda kāru muti!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!