Foto: Kadrs no video

Bērnībā šie vienkārši pagatavojamie, trauslie un drupanie smilšu mīklas cepumi svētkos tika cepti teju katrā ģimenē. Ja tev nav gaļas maļamās mašīnas ar speciālu uzliku cepumu formēšanai, mīklu vari izrullēt un sagriezt plāksnēs, rombos vai izspiest no tās figūriņas. Recepti iesaka "Youtube" kulinārijas kanāla recepšu autore Mila Griškeviča.

8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

250 gsviests2 olu dzeltenumi180 gcukurs5 ĒKmajonēze1 šķipsnasāls2 gvanilīns525 gmilti1.5 TKcepamais pulveris

Pagatavošana

1

Gatavo mīklu. Mīkstam sviestam pievieno cukuru un ar karoti satrin.

2

Pievieno olu dzeltenumus, sāli, majonēzi (tā cepumos nebūs sagaršojama) un samaisa.

3

Pa daļām pievieno un iemaisa iepriekš izsijātus miltus, cepamo pulveri un vanilīnu. Samīca viendabīgu mīklu.

4

Pārklāj trauku ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 30 minūtēm (ja jāsteidzas, šo soli var izlaist).

5

Atvēsināto mīklu izmaļ caur gaļas maļamo mašīnu, izlaižot caur cepumu formēšanai paredzētu uzliku. Veido 4-5 cm garus cepumiņus.

6

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

7

Liek cepumus uz plāts atstatus vienu no otra.

8

Liek krāsnī, 10 minūtes cep bez konvekcijas, tad ieslēdz konvekcijas režīmu un cep vēl 7 minūtes. Ja krāsnij nav konvekcijas, tad seko līdzi cepumu izskatam. Tie ir gatavi tad, kad kļuvuši zeltaini.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!