pildītie groziņi
Foto: Shutterstock
Nav laika svētkos cept pīrādziņus? Pārsteidz viesus ar krāsnī ceptiem sāļajiem groziņiem, kas pildīti ar apceptu bekonu, sēnēm un greznoti ar kārdinošu, zeltainu siera un majonēzes "cepurīti". Tie paši kusīs uz mēles! Sastāvdaļu daudzumu variē, ņemot vērā groziņu lielumu un skaitu.
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

sāļie mīklas groziņi bekons vai cauraudzītis sīpols sāls un malti melnie pipari sēnes majonēze siers

Pagatavošana

1

Sarīvē sieru, samaisa ar majonēzi.

2

Sēnes un sīpolus sasmalcina (daudz ātrāk to paveiksi, izmantojot virtuves kombainu). Bekonu sagriež kubiņos. Var bekonu aizstāt ar kūpinātu šķiņķi, sasmalcinātu vistas girosu, malto gaļu vai veikalos nopērkamo pīrādziņu speķi, kas ir jau sasmalcināts.

3

Bekonu ber sakarsētā pannā un maisot apcep pāris minūtes. Tad pievieno sīpolus un cep, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi, tad ber klāt sēnes, pievieno sāli, piparus un cep vēl pāris minūtes.

4

Sakarsē krāsni (ja ir, tad izmanto grila režīmu). Ar karotīti liek pildījumu groziņos, virsū liek karotīti siera masas.

5

Liek krāsnī un cep, līdz siers izkusis un kļuvis skaisti zeltains.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!