Foto: Privātais arhīvs
"Mazliet citādas karbonādes – ar ceptiem sīpoliem, rīvētiem kartupeļiem un bagātīgu ķiploku mērces kārtu. Tās izdodas ļoti sulīgas un teju vai kūst mutē! Pateicoties īpaši sātīgajām sastāvdaļām, šīs karbonādes īpaši novērtēs stiprais dzimums," teic mūsu lasītāja Inese Libeķe, iesakot pārbaudītu recepti.
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgcūkgaļas kakla karbonāde pēc garšassāls un malti melnie pipari4 kartupeļi4 sīpoli tomātu mērce krējums majonēze ķiploki

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

2

Pannā apcep gredzenos sagrieztus sīpolus, līdz tie ir zeltaini. Kartupeļus nomizo, sarīvē uz rupjās rīves. Krējumu bļodiņā samaisa ar majonēzi un caur spiedi izpiestiem ķiplokiem.

3

Gaļu sagriež šķēlēs un izklapē, liek uz plāts vienā kārtā, pārkaisa ar sāli un pipariem.

Foto: Privātais arhīvs
4

Pārziež ar tomātu mērci, virsū liek ceptos sīpolus.

Foto: Privātais arhīvs
5

Tad liek sarīvētos kartupeļus.

Foto: Privātais arhīvs
6

Visu pārklāj ar bagātīgu ķiploku mērces kārtu.

Foto: Privātais arhīvs
7

Cep krāsnī, līdz karbonādes kļuvušas zeltainas.

Foto: Privātais arhīvs
8

Pasniedz ar svaigiem salātiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!