Jolo virtuve - 135
Foto: Privātais arhīvs

"Mūsu ģimenē lielā cieņā ir biezpiens, no tā gatavojam dažnedažādus gardus ēdienus – ar biezpienu pildītus baklažānu rullīšus, plācenīšus un pankūciņas, bulciņas un cepumus vai vienkārši ar krējumu un sīpoliem kā piedevu ceptiem kartupelīšiem. Šoreiz pagatavoju biezpiena sacepumu pēc kādas ļoti senas receptes no Ulmaņlaiku pavārgrāmatas. 1937. gadā atkārtoti izdoto grāmatiņu "Pavāru māksla" sastādījusi leģendārā Minjona jeb Hermīne Zālīte (1858-1932)," tā pārbaudītu recepti iesaka "Instagram" konta "Čība gatavo" autore Sanda Seļezņova.

8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gbiezpiens3 olas75 gsviests125 gcukurs30 gkartupeļu ciete30 gkviešu milti2 ĒKskābs krējums50 grieksti

Pagatavošana

1

Biezpienu samaļ gaļas mašīnā.

2

Sviestu ar cukuru saputo, pieliek olu dzeltenumus, sasmalcinātus riekstus, skābu krējumu, miltus un cieti.

3

Visu labi izmaisa kopā ar biezpienu. Beidzot pieliek saputotus olu baltumus, viegli iecilā un liek sagatavotā formā, cep mērenā siltumā.

4

Pasniedz siltu ar ogu mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!