Jolo virtuve - 170

"Šis XXL izmēra "cepumiņš" būs lielisks našķis, ar ko pārsteigt "Oreo" cepumu cienītājus," teic garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

MĪKLAI:300 gkviešu milti1 ola100 gnesaldināts kakao250 gmīksts sviests1 TKcepamais pulveris150 gpūdercukurs KRĒMAM:200 gmīksts sviests100 gpūdercukurs100 gbaltā šokolāde, izkausēta

Pagatavošana

1

Gatavo mīklu. Visas sastāvdaļas liek bļodā un samīca viendabīgu mīklu.

2

Mīkla ir gatava, kad tā ir viendabīga un nelīp pie rokām. Ietin mīklu pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

3

Izņem mīklu no ledusskapja un sadala divās vienādās daļās.

4

Izrullē mīklu un izspiež no tās divus 22 cm diametra apļus, izmantojot piemērota lieluma bļodu, apaļās kūkas veidnes noņemamo malu vai papīra trafaretu.

5

Abu mīklas apļu maliņas iegriež ar asu nazi, veidojot "Oreo" cepumiem raksturīgo rieviņu rakstu.

6

No atlikušās mīklas ar asu nazi izgriež burtus, dekorus un maza izmēra apaļus cepumiņus.

7

Visu izkārto uz plāts un liek iepriekš līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 18-20 minūtēm, tad izņem un atdzesē.

8

Pa to laiku gatavo pildījumu. Sviestu ar pūdercukuru puto, līdz masa ir gaisīga un gaiša. Pievieno kausētu šokolādi un puto vēl aptuveni divas minūtes.

9

Ziež krēmu uz gludās pamatnes.

10

Liek virsū ar burtiem dekorēto kūkas augšpusi.

11

Liek ledusskapī uz vienu stundu savilkties.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!