Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pannā ielej ūdeni, pievieno sviestu un cukuru, karsē, līdz sviests izkūst un maisījums kļūst viendabīgs.
Bļodā izsijā miltus ar sāli.
Nenoņemot pannu no uguns, pievieno visus miltus un ātri samaisa ar lāpstiņu. Turpina karsēt visu laiku maisot, līdz mīkla atlec no trauka malām un paliek gluda.
Mīklu liek bļodā, nedaudz atdzesē. Pa vienai pievieno olas, katru iekuļot masā.
Mīklu liek konditorejas maisiņā ar zvaigznītes uzgali.
Katliņā uzkarsē augu eļļu (šajā rakstā skaidrojām, kā mājas apstākļos bez termometra noteikt, vai mīkla ir sasniegusi pareizo cepšanas temperatūru).
Mīklu spiež no maisa tieši karstā eļļā, atdalot "desiņas" no konditorejas uzgaļa ar naža palīdzību.
Cep cepumiņus zeltaini brūnus un pārliek uz papīra dvieļa, lai notecinātu lieko eļļu.
Gatavos "churros" apkaisa ar cukura un kanēļa maisījumu. Pasniedz ar biezu kausētas šokolādes mērci. Kā to pagatavot, stāstījām šajā rakstā.
Lai labi garšo!