Jolo virtuve - 263
Foto: Ērika Siliņa
Pildītas olas ir klasiska aukstā uzkoda. Ja vēlies brīvdienu brokastīs pārsteigt savus mīļos, pagatavo mazliet neierastāku variāciju, iekrāsojot olu baltumus ar biešu marinādi. Recepti iesaka mūsu lasītāja Ērika Siliņa.
40Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 vārītas olas2 bekona šķēles pēc garšasbiešu marināde marinēta biete, sarīvēta1 pēc garšasķiploka daiviņa1 ĒKmajonēze

Pagatavošana

1

Cieti novārītas olas noloba, pārgriež uz pusēm, dzeltenumus atdala no baltumiem.

2

Olu baltumus liek maisiņā vai aizvākojamā traukā. Pārlej ar biešu marinādi. Atstāj ledusskapī 30 minūtes.

3

Bekona šķēles sausā pannā apcep, līdz tās ir kraukšķīgas, izņem no pannas un sasmalcina.

4

Trauciņā pie olu dzeltenumiem liek majonēzi, caur spiedi izspiestu ķiploka daiviņu un visu samaisa.

5

Ar biešu marinādi iekrāsotajās olu baltumu pusītēs liek rīvetu marinēto bieti, tad olu dzeltenumu masu, visu pārkaisa ar bekona kraukšķiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!