Foto: Shutterstock
Kad dārzā saauguši lekni rabarberu kāti, jādomā, kā tos likt lietā. Rabarberu un kivi ievārījums ar vieglu citrona miziņas aromātu ziemā lieti noderēs pie pankūkām, pīrādziņu pildījumā vai ziešanai uz baltmaizes šķēles.
300Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

800 grabarberi, nomizoti6 kivi1 citrons1 kgcukurs

Pagatavošana

1

Rabarberus sagriež mazos gabaliņos. Citronam norīvē miziņu, pēc tam izspiež sulu. Nomizo kivi un saberž biezenī.

2

1/2 kg cukura samaisa ar rabarberiem, kivi biezeni, rīvēto citrona miziņu, citrona sulu un ļauj 4 stundas ievilkties.

3

Katlā, nepārtraukti maisot, uzvāra rabarberu un kivi masu, līdz tā bubuļo. Pievieno atlikušo cukuru, turpina vārīt vēl 10 minūtes.

4

Ievārījumu pilda burciņās, cieši aizvāko, apgriež otrādi. Patur 20 minūtes. Tad burciņas atgriež atpakaļ un istabas temperatūrā ļauj atdzist.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!