Alus mīklā panēts Jāņu siers
Alus ir ne tikai atsvaidzinošs dzēriens, bet to var izmantot arī dažādos ēdienos, piemēram, lai pagatavotu kraukšķīgu panējumu Jāņu siera šķēlēm. Ēdienu stiliste un pavāre Linda Vilmansone-Virbule piedāvā oriģinālu recepti, kas noteikti noderēs, gatavojoties Jāņu mielastam.
20Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 siera ritulis (400 g)1 ola1 glāzealus1 glāzemilti1 šķipsnasāls1 šķipsnaķiploku pulveris eļļa cepšanai

Pagatavošana

1

Pagatavo alus mīklu. Sakuļ olu, pievieno miltus, alu, garšvielas un visu maisa, līdz izveidojusies viendabīga masa bez kunkulīšiem.

2

Sieru sagriež aptuveni centimetru biezās šķēlēs un panē sagatavotajā mīklā.

3

Panētus siera gabaliņus liek cepties sakarsētā eļļā, līdz tie ir no abām pusēm zeltaini.

4

Gatavus pasniedz ar zaļiem salātiem un pilienu citrona vai laima sulas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!