Jolo virtuve - 319
Alus ir ne tikai atsvaidzinošs dzēriens, bet to var izmantot arī dažādos ēdienos, piemēram, lai pagatavotu kraukšķīgu panējumu Jāņu siera šķēlēm. Ēdienu stiliste un pavāre Linda Vilmansone-Virbule piedāvā oriģinālu recepti, kas noteikti noderēs, gatavojoties Jāņu mielastam.
20Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 siera ritulis (400 g)1 ola1 glāzealus1 glāzemilti1 šķipsnasāls1 šķipsnaķiploku pulveris eļļa cepšanai

Pagatavošana

1

Pagatavo alus mīklu. Sakuļ olu, pievieno miltus, alu, garšvielas un visu maisa, līdz izveidojusies viendabīga masa bez kunkulīšiem.

2

Sieru sagriež aptuveni centimetru biezās šķēlēs un panē sagatavotajā mīklā.

3

Panētus siera gabaliņus liek cepties sakarsētā eļļā, līdz tie ir no abām pusēm zeltaini.

4

Gatavus pasniedz ar zaļiem salātiem un pilienu citrona vai laima sulas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!