Jolo virtuve - 332
Foto: "Edunsporto.lv" publicitātes foto

"Jums patīk svētki? Man ļoti patīk, jo tad gribas pagatavot ko īpašu, lai kādu palutinātu un iepriecinātu," tā kārdinošu zemeņu groziņu recepti kaloriju skaitītājiem piesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

Lai nāktu talkā un palīdzētu saglabāt motivāciju tiem, kas apņēmušies ēst veselīgāk un vairāk nodarboties ar sportu, sadarbībā ar fitnesa treneri Inetu Rijnieci piedāvājam receptes ēdieniem ar jau aprēķinātu uzturvērtību.

Sastāvdaļas paredzētas astoņiem groziņiem.

60Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

8 zemenes dekoram GROZIŅU PAMATNĒM:200 gauzu pārslas120 gdateles80 gmazs banāns PILDĪJUMAM:200 gzemenes50 gūdens7 gželatīns pēc garšasstēvija vai cits saldinātājs

Pagatavošana

1

Dateles aplej ar ūdeni. Auzu pārslas sablendē smalkāk.

2

Auzu pārslām pievieno banānu un dateles (pirms tam tām nolej ūdeni) un visu sablendē lipīgā masā.

3

Masu sadala pa astoņām keksu formiņām un veido groziņus. Var nedaudz samitrināt rokas (pavisam nedaudz), lai vieglāk veidotu formu.

Foto: "Edunsporto.lv" publicitātes foto
4

Liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī cepties ~15 minūtes. Izņem un atdzesē.

5

Savāra zemenes ar saldinātāju (ja vēlas, var to nelikt) un nedaudz sablendē.

6

Uzbriedina želatīnu, pārlejot ar pāris karotēm auksta ūdens. Pēc tam izkausē karsta ūdens peldē un pievieno zemeņu masai.

7

Katrā groziņā liek pa zemeņogai. Želejas masu pilda groziņos un liek ledusskapī sastingt.

Zupas (100 g) uzturvērtība:

Olbaltumvielas – 6,1 g
Ogļhidrāti – 36,1 g
Tauki – 2,3 g
Kilokalorijas – 198

Izmantojot šo kalkulatoru, vari aprēķināt savu aptuveno bāzes vielmaiņu, kā arī dienas kaloriju patēriņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!