Smalkmaizītes ar āboliem un kanēli - 6
"Šai pelēcīgajā dienā tā kārojas panašķoties ko saldu, gardu un smaržīgu. Neskriesim taču uz veikalu pirkt nezin ko, jo nekas nav gardāks par pašu gatavotu kārumu. Aidā, uz virtuvi!" aicina vairāku pavārgrāmatu autore, piedāvājot recepti kārdinošām smalkmaizītēm ar āboliem un kanēli, kuras pavisam ātri var pagatavot bez mīklas raudzēšanas.
40Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

pūdercukurs pārkaisīšanai350 gkviešu milti200 gskābs krējums200 gsviests vai margarīns1 TKcepamais pulveris2 TKvaniļas cukurs1 šķipsnasāls5 āboli, nomizoti un sarīvēti uz rupjās rīves2 ĒKcitronu sula150 gcukurs pēc garšaskanēlis

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

2

Pagatavo mīklu, bļodā samīcot visas sastāvdaļs. Mīklu liek uz cepamā papīra, kas pārkaisīts ar miltiem, un izrullē.

3

Gatavo pildījumu. Ābolus sarīvē uz sakņu rīves un notecina lieko šķidrumu caur sietiņu. Pievieno āboliem cukuru, kanēli un citronu sulu.

4

Liek pildījumu pa vidu mīklas loksnei vienā līnijā.

5

Izmantojot cepamo papīru, sarullē ruleti, sagriež to ar asu nazi vienādās daļās.

6

Izkārto smalkmaizītes uz plāts, pārziež ar sakultu olu un liek krāsnī cepties18–20 minūtes.

7

Izņem no krāsns un atdzesē.

8

Pārkaisa ar pūdercukuru un bauda.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!