Ērika Siliņa

Vasarā, kad dobēs lekni sazaļojuši sīpolloki un dilles, salātos vien tos nekādi nenoēst. Lai vitamīniem bagātie laksti neaizietu postā, no tiem pavisam ātri un vienkārši var pagatavot saldētus pesto kubiņus, ko ziemā pievienot zupām, sautējumiem, atkausējot izmantot gaļas marinēšanai, ziest uz maizītēm vai iemaisīt brokastu biezpienā. Vienkāršu ideju lielāka zaļumu daudzuma izmantošanai iesaka garšīgās "Instagram" lapas button_food autore Ērika Siliņa. Šo metodi var izmantot ne tikai diļļu un lociņu ieziemošanai, bet pagatavot pesto kubiņus arī no pētersīļiem, selerijām, kressalātiem, bazilika, spinātiem, rukolas un dažādām garšaugu un zaļumu kombinācijām.

10Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

sīpolloki dilles sāls malti melnie pipari mīksts sviests vai eļļa

Pagatavošana

1

Visas sastāvdaļas (sāli, piparus un eļļu vai sviestu pievieno pēc garšas) sablendē viendabīgā masā. Masu ar karotīti liek ledus trauciņos un ievieto saldētavā.

2

Kad zaļumu pesto kubiņi ir sasaluši, tos pārliek aiztaisāmā polietilēna maisiņā un uzglabā saldētavā, izmantojot pēc nepieciešamības.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!