Foto: Privātais arhīvs
Ātri un vienkārši pagatavojams Līgo siers, kas sanāk ļoti mīksts un garšīgs. Recepti iesaka mūsu lasītāja Inga Rudzusieka.
30Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

450 gbiezpiens piens1 šķipsnasoda pēc garšaskurkuma pēc garšasķimenes pēc garšassāls vai "Vegeta"

Pagatavošana

1

Katlā liek biezpienu, pārlej ar pienu. To lej tikai tik daudz, lai biezpiens būtu pārklāts ar pienu.

2

Karsē, līdz biezpiens apmaisot sāk kļūt staipīgs.

3

Nokāš biezpienu marlē, nedaudz nospiež sūkalas, liek biezpiena masu atpakaļ katlā.

4

Pievieno sodu, ķimenes, "Vegetu" vai sāli pēc garšas un kurkumu skaistai krāsai.

5

Visu karsē un iemaisa.

6

Bļodiņu izklāj ar pārtikas plēvi, tur liek gatavo siera masu, pārklāj to ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī vismaz uz divām stundām vai uz nakti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!