Rabarberu suflē - 3
Foto: Privātais arhīvs
"Nu, cik tad var ēst tās rabarberu plātsmaizes! Kad tās ir apnikušas, tad top kaut kas vienkāršs un gaisīgs – rabarberu suflē. Es šoreiz liku klāt rīvētu apelsīna miziņu, bet to var aizstāt ar vaniļu, kanēli, ingveru vai ko citu, ko sirds kāro," recepti iesaka mūsu lasītāja Inga Bidina.
30Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

100 gsmalkais cukurs2 rabarberu kāti (150-200 g)3 olu baltumi0.33 TKrīvēta apelsīna miziņa

Pagatavošana

1

Rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos. Liek katliņā, pievieno 2 ĒK cukura, 2 ĒK ūdens un vāra, līdz rabarberi ir mīksti. Pievieno un iemaisa apelsīna miziņu.

2

Kamēr rabarberi vārās, karstumizturīgus keramikas trauciņus ieziež ar sviestu. Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem ventilatora režīmā.

3

Olu baltumus saputo ar atlikušo cukuru stingrās putās.

Foto: Privātais arhīvs
4

Saputotajiem olu baltumiem pa daļām pievieno un uzmanīgi iecilā silto rabarberu masu.

5

Ar karoti saliek masu trauciņos, liek tos krāsnī uz 12 minūtēm. Izņem no krāsns un bauda nekavējoties.

Foto: Privātais arhīvs
6

Pēc brīža suflē saplaks, bet tāpat būs ļoti gardi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!