Jolo virtuve - 337
"Jau vairākus gadus zemenes ziemai gatavoju tikai šādi, jo garša saglabājas izcili svaiga. Nekas labāks mūsmājās nevar būt! Ziemā biezeni izmantojam pankūkām, kūkām, desertiem vai vienkarši ziežam uz maizes," pārbaudītu zemeņu ieburkošanas recepti iesaka mūsu lasītāja Lāsma Būka.
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgzemenes, notīrītas un noskalotas100 gcukurs330 gpaciņa "DanSukker" marmelādes cukura

Pagatavošana

1

Ogas ber katliņā, pārber ar parasto cukuru, apmaisa un atstāj sasuloties uz stundu.

2

Pa to laiku sagatavo, izkarsē burkas un vāciņus.

3

Zemenes sablendē viendabīgā masā un karsē 10-20 minūtes (tas atkarīgs no ogu daudzuma).

4

Nevāra un pieskata, ik pa laikam apmaisot, lai nepiedeg.

5

Kad sāk parādīties putas, bet biezenis vēl neburbuļo, pievieno marmelādes cukuru un silda vēl aptuveni 10 minūtes.

6

Pilda biezeni sagatavotajās burkās, aizskrūvē ar vāciņiem un atdzesē.

7

Uzglabā ledusskapī vai vēsā pagrabā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!