Foto: Shutterstock
Cūku pupas kombinācijā ar svaigiem lapu salātiem, vārītām olām un kraukšķīgām bekona šķēlītēm radīs īstu garšu eksploziju, ko vēl vairāk paspilgtinās saldskābi pikantā mērce.
60Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 glāzescūku pupas, izlobītas4 saujaslapu salātu maisījums8 šķēleskūpināts bekons4 vārītas olas pēc garšassaulespuķu sēklas, apgrauzdētas MĒRCEI:6 ĒKolīveļļa1 ĒKfranču sinepes pēc garšassāls un malti melnie pipari1 TKmedus1 citrons, izspiesta sula2 ķiploka daiviņas

Pagatavošana

1

Cūku pupas izloba no pākstīm, ber verdošā sālsūdenī un vāra aptuveni 25 minūtes, līdz tās ir mīkstas. Nokāš, atdzesē un atdala miziņas.

2

Kamēr pupas vārās, sagatavo bekonu. Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem, izklāj plāti ar foliju vai cepamo papīru. Liek uz tās bekona šķēles, atstatus vienu no otras un šauj krāsnī uz 15 minūtēm. Izņem un atdzesē, sagriež mazākos gabaliņos.

3

Olas noloba, sagriež daiviņās.

4

Gatavo mērci, liekot visas sastāvdaļas aizvākojamā burciņa un sakratot.

5

Visas salātu sastāvdaļas pamīšus liek bļodā, pārlej ar mērci, apmaisa, pārkaisa ar grauzdētām saulespuķu sēkliņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!