60Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
2 glāzescūku pupas, izlobītas4 saujaslapu salātu maisījums8 šķēleskūpināts bekons4 vārītas olas pēc garšassaulespuķu sēklas, apgrauzdētas MĒRCEI:6 ĒKolīveļļa1 ĒKfranču sinepes pēc garšassāls un malti melnie pipari1 TKmedus1 citrons, izspiesta sula2 ķiploka daiviņas
Pagatavošana
1
Cūku pupas izloba no pākstīm, ber verdošā sālsūdenī un vāra aptuveni 25 minūtes, līdz tās ir mīkstas. Nokāš, atdzesē un atdala miziņas.
2
Kamēr pupas vārās, sagatavo bekonu. Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem, izklāj plāti ar foliju vai cepamo papīru. Liek uz tās bekona šķēles, atstatus vienu no otras un šauj krāsnī uz 15 minūtēm. Izņem un atdzesē, sagriež mazākos gabaliņos.
3
Olas noloba, sagriež daiviņās.
4
Gatavo mērci, liekot visas sastāvdaļas aizvākojamā burciņa un sakratot.
5
Visas salātu sastāvdaļas pamīšus liek bļodā, pārlej ar mērci, apmaisa, pārkaisa ar grauzdētām saulespuķu sēkliņām.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit