Iveta Šantare
No vecmāmiņu pūralādes aizlienēts padoms gaileņu ieziemošanai. Tikai trīs sastāvdaļas un nekādu lieku klapatu. Recepti iesaka mūsu lasītāja Iveta Šantare.
40Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 lgailenes pēc garšassāls300 gcūku tauki

Pagatavošana

1

Gailenes notīra, ber uzkarsētā pannā un, ik pa laikam apmaisot, cep, līdz notvaicējas liekais šķidrums.

2

Tad pievieno cūku taukus (Iveta izmantojusi vekalā pirktos), sāli pēc garšas un cep, līdz tauki izkusuši.

3

Pannas saturu lej burciņās vai trauciņos, aizvāko, atdzesē un uzglabā pagrabā, leduskapī, saldētavā vai vēsā pieliekamajā. Šādi ieburkotas gailenes lieliski glabājas visu ziemu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!