Jolo virtuve - 350
Foto: Publicitātes foto
"Es vasarā iesaku biežāk gatavot veģetāros grila ēdienus. Tie ir pavisam vienkārši,toties versiju – miljons un viena. Grilēt var visu, sākot ar sieriem – halumi, tofu un dažādām vegāniem piemērotām versijām – līdz dārzeņiem. Piedāvāju recepti, kuru pagatavojot, noteikti to nenožēlosi un savu ēdienkarti atsvaidzināsi ar ko nebijušu," iesaka "Rimi" gardēde Signe Meirāne.
40Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
300 ggrilēšanai piemērots siers500 gmazi kartupeļi2 avokado400 gmazi gurķi1 TKDižonas sinepes1 buntīte diļļu30 mlolīveļļa pēc garšasjūras sāls un svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Sieru sagriež 2 cm biezās šķēlēs. Avokado mīkstumu un gurķus sagriež vienādā lieluma gabalos.

2

Novāra vai notvaicē kartupelīšus. Kad tie gatavi, atdzesē. Tikmēr sakarsē grilu un, kad tas karsts, liek uz restēm siera šķēles un grilē no abām pusēm. Kad gatavs, liek uz koka dēlīša un ļauj nedaudz atdzist, lai varētu to sagriezt. Sieru var apcept arī pannā.

3

Bļodā pamīšus liek kartupeļus, avokado, gurķus, sinepes, dilles. Visu pārslaka ar eļļu, pārkaisa ar sāli un pipariem, samaisa.

4

Kad siers padzisis, sagriež to gabaliņos, pievieno salātiem, viegli iecilā un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!