Foto: Privātais arhīvs
"Ko gan citu ogu laikā baudīt, ja ne desertus! Šī deserta veiksmes atslēga ir vaniļas mērce, jo uzputeni sakult jau māk katrs. Esmu lasījusi, ka kāds vaniļas mērces biezināšanai liek klāt miltus, ko es galīgi neatzīstu. Ja man nav olu, lai varu izvārīt īstu un gardu, tad labāk nevāru nemaz. Jo vairāk olu dzeltenumu vaniļas mērcei pieliek, jo biezāka un gardāka tā sanāk. Un tā kā man ir pieejamas mājas vistiņu olas, tad drošu sirdi to varu arī atļauties. Mērcīte iznāk bieza, krēmīga un ļoti garda," tā pārbaudītu recepti iesaka mūsu lasītāja Aija Kārkliņa.
60Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

700 gķirši150 gmanna pēc garšascukurs1 lpiens12 olu dzeltenumi8 ĒKcukurs paciņa vaniļas cukura

Pagatavošana

1

Gatavo uzputeni. Ķiršiem izņem kauliņus, vāra ogas nelielā ūdens daudzumā 10-15 minūtes.

2

Ogas saspaida, masu iztrin caur sietu, liek katliņā, pievieno cukuru un karsē. Kad sāk vārīties, nepārtraukti maisot, tievā strūkliņā ber klāt mannu. Maisot vāra, līdz manna uzbriest.

3

Strauji atdzesē aukstā ūdens peldē, sakuļ ar mikseri, kamēr masa paliek stingra un čagana. Atdzesē ledusskapī.

4

Pa to laiku gatavo vaniļas mērci. Olas sakuļ ar cukuru un vaniļu.

5

Pienu liek vārīties katliņā. Kad piens uzkarsis, nedaudz piena pielej sakultajām olām un iemaisa.

6

Kad piens katliņā uzmet burbuli, lej klāt olu maisījumu un, nepārtraukti maisot, atkal gaida pirmo burbuli. Tad ceļ nost no plīts un atdzesē. Vaniļas mērci nedrīkst pārkarsēt, jo tad olas sapārslosies!

7

Bļodiņā lej vaniļas mērci, tad liek ķiršu uzputeni un bauda!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!