Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo uzputeni. Ķiršiem izņem kauliņus, vāra ogas nelielā ūdens daudzumā 10-15 minūtes.
Ogas saspaida, masu iztrin caur sietu, liek katliņā, pievieno cukuru un karsē. Kad sāk vārīties, nepārtraukti maisot, tievā strūkliņā ber klāt mannu. Maisot vāra, līdz manna uzbriest.
Strauji atdzesē aukstā ūdens peldē, sakuļ ar mikseri, kamēr masa paliek stingra un čagana. Atdzesē ledusskapī.
Pa to laiku gatavo vaniļas mērci. Olas sakuļ ar cukuru un vaniļu.
Pienu liek vārīties katliņā. Kad piens uzkarsis, nedaudz piena pielej sakultajām olām un iemaisa.
Kad piens katliņā uzmet burbuli, lej klāt olu maisījumu un, nepārtraukti maisot, atkal gaida pirmo burbuli. Tad ceļ nost no plīts un atdzesē. Vaniļas mērci nedrīkst pārkarsēt, jo tad olas sapārslosies!
Bļodiņā lej vaniļas mērci, tad liek ķiršu uzputeni un bauda!
Lai labi garšo!