Izsalkušākie ēdāji šo zaļo pupiņu sacepumu var notiesāt kā piedevu pie gaļas vai zivs, tomēr tas ir gana sātīgs, lai būtu kā pamatēdiens. "Jums garšo dārzeņu ēdieni? Tad jums patiks šī zaļo pupiņu recepte, šis ir visu laiku labākais veselīgais sacepums! Gatavs pavisam īsā laikā un izdodas vienmēr!" tā recepti portālā "Cook.me" piesaka Daša Vakulova.

25Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gpākšu pupiņas2 ĒKrapšu eļļa400 gcepamās sēnes1 gab.neliels sīpols1 ĒKmilti250 mlvistas buljons2 ĒKskābais krējums2 ĒKrīvmaize3 ĒKrīvēts Parmezāns

Pagatavošana

1

Vispirms blanšē pupiņu pākstis – katliņā uzvāra ūdeni un liek tajā nomazgātas pupiņas. Vāra astoņas minūtes, tad nokāš un pupiņas kārto cepamtraukā.

2

Kamēr pupiņas blanšējas, uz vidējas liesmas pannā uzkarsē divas ēdamkarotes rapšu eļļas un tajā apcep šķēlēs sagrieztas sēnes un sakapātus sīpolus. Cep apmēram 6-8 minūtes.

3

Sēnēm pannā pievieno vienu ēdamkaroti miltu un, nepārtraukti maisot, karsē minūti.

4

Pievieno sēnēm buljonu, divas ēdamkarotes skābā krējuma, sāli un piparus pēc garšas. Karsē, līdz mērce sabiezē, – apmēram 1-3 minūtes.

5

Mērci lej pār pupiņu pākstīm cepamtraukā. Pārkaisa ar rīvmaizi un rīvētu Parmezānu. Pārslaka ar nelielu eļļas daudzumu.

6

Liek trauku cepeškrāsnī grila režīmā un karsē 2-3 minūtes, līdz siers izkusis un viegli apgrauzdējies.

Pasniedz karstu. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!