Foto: Privātais arhīvs
Puse uz pusi – tāda ir gaļas un dārzeņu attiecība šajās kotletītēs. Konkrētajā gadījumā tika izmantots kabacis, bet itin labi šajā kombinācijā derēs arī ķirbis vai patisons – kas nu tajā brīdī "prasās uz utilizāciju". Recepti iesaka Kate.
40Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
500 gvistas fileja vai šķiņķīši1 gab.neliels kabacis2 gab.burkāni1 gab.neliels saldais kartupelis1 gab.vidēja izmēra sīpols4 gab.ķiploku daiviņas1 gab.ola2 ĒKrīvmaize1 ĒKkrievu sinepes pēc garšassāls, pipari1 saujasvaigi zaļumi

Pagatavošana

1

Samaļ gaļu, caur gaļas mašīnu izmaļ arī dārzeņus. Protams, var izmantot arī blenderi vai smalcinātāju, tomēr caur gaļas mašīnu "izgājušiem" dārzeņiem ir sulīgāka konsistence.

2

Gaļai, dārzeņiem pievieno vienu olu, ēdamkaroti sinepju, sāli un piparus pēc garšas.

3

Pievieno kapātus zaļumus – pētersīļus, lociņus, svaigu piparmētru.

4

Pievieno pāris ēdamkarotes rīvmaizes un visu samīca.

5

Veido kotletītes un cep, līdz tās gatavas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!