Viktorija Kožemjakina
Tuvojas pirmā skolas diena, kas ģimenēm ir gluži kā jauna gada sākums, turklāt šogad bērni skolā atgriezīsies pēc ilgāka pārtraukuma, tāpēc, svinot Zinību dienu, palutiniet savus mīļos ar gardām beļģu vafelēm! Interesantu saldo vafeļu recepti iesaka uztura speciāliste Jevgēnija Jansone. Tā iepriecinās gan skolēnus, gan citus viņu tuviniekus un vēlāk noteikti atradīs savu vietu ģimenes brīvdienu ēdienkartē!
40Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
150 gkviešu milti90 gblenderī vai kafijas dzirnaviņās samaltas auzu pārslas2 TKcepamais pulveris2 TKmalts kanēlis1 šķipsnasāls1 ĒKbrūnais cukurs2 gab.olas3 ĒKrapšu eļļa

Pagatavošana

1

Samaisa visās sausās sastāvdaļas lielā bļodā.

2

Maisījuma centrā izveido bedrīti, kur iesit olas, pielej pienu un rapšu eļļu.

3

Visu samaisa ar putojamo slotiņu un atstāj uz 20 minūtēm istabas temperatūrā.

4

Gatavo vafeles – cep mīklu sakarsētā vafeļu pannā, līdz vafeles ir zeltainas. Rotājiet ar ogām un pasniedz ar mērci.

Gardu mērci var iegūt, saputojot 300 gramus grieķu jogurta ar 100 gramiem maskarpones siera un pāris ēdamkarotēm medus vai cukura (medu pievieno pašās beigās).

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!