Barbora publicitātes foto
Atspirdzinošais fenhelis un piparmētra ar augļiem un fetas sieru – savienojums, kas šoruden jāpagaršo katram. Recepti īpaši pārgājieniem iesaka šefpavārs Dzintars Kristovskis, "Barbora" garšas eksperts.
15Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
2 gab.svaigs fenhelis4 ĒKmandeļu skaidiņas3 gab.apelsīni10 gsvaigas piparmētras50 grukola50 mlolīveļļa20 mlābolu etiķis40 gsarkanie sīpoli VARIĀCIJAI:150 gfetas siers400 garbūzs

Pagatavošana

1

Fenheli pārgriež uz pusēm, nogriež daļu cietās saknes un plāno daļu sasmalcina uz dārzeņu rīves.

2

Lai to padarītu kraukšķīgāku, ieliek ledus aukstā ūdenī līdz brīdim, kamēr salāti jāņem līdzi.

3

Mandeļu skaidiņas apgrauzdē. Sajauc nomazgātu rukolu un piparmētru lapiņas.

4

Apelsīniem nogriež mizu un izgriež vidu, sagriež apelsīnus plānās šķēlēs.

5

Arī sīpolus sagriež plānās šķēlēs.

6

Lai pagatavotu mērci, samaisa etiķi ar olīveļļu.

Variācijai – sadrupina fetas sieru un sagriež arbūzu mazākos gabalos.

Ja plānots salātus ņemt līdzi un baudīt pārgājiena piknikā, sagatavotās sastāvdaļas ņem līdzi atsevišķos traukos, savukārt pirms maltītes salāti kārto slāņos – trauka apakšā liek apelsīnu, fenheli, sīpolus un zaļumus, ko pārber ar mandeļu skaidiņām un pārlej ar mērci. Variācijai apelsīnu aizstāj ar arbūzu un visu papildina ar fetas sieru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!