Vegānais saldums
Laba ideja, kā kompensēt saules trūkumu rudenī, ir saldumu radīšana! Gardēde Ilze Vēze-Balode eksperimentējot ietērpusi iecienītu bērnības dienu saldumu vegāniskā izpildījumā.
50Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
150 gkviešu milti280 gcukurs100 gmargarīns200 gkokosriekstu piena cietā daļa no bundžas100 gtumšā šokolāde3 ĒKkukurūzas ciete šķipsnasāls

Pagatavošana

1

Smilšu mīklu gatavo no kviešu miltiem, 80 gramiem cukura un margarīna, pievienojot šķipsnu sāls. Visas sastāvdaļas sajauc kopā.

2

Izveido cepumu formu. 20 minūtes cep 180 grādu temperatūrā cepeškrāsnī ar ventilatoru.

3

Veido karameles masu. Kokosriekstu piena cieto daļu no bundžas sajauc ar 200 gramiem cukura, karsē katliņā, līdz iztvaiko liekais mitrums, masa sabiezē un maina krāsu uz gaiši brūnu.

4

Kad izveidojusies karamele, biezini to ar kukurūzas cieti, ko iejauc šķidrumā. Ja kartupeļu cieti vienkārši piebērsi, būs kunkuļi un masa nebūs vienmērīga.

5

Karameli raiti smērē uz cepumiem.

6

Kad karameles krēms sacietējis, virsū klāj kausētu šokolādi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!