Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms pagatavo siera mērci – sakarsētā pannā izkausē sviestu, pievieno miltus un maisot apcep 2–3 minūtes, tad lēnām pievieno pienu.
Gaišajā mērcē iemaisa sarīvētu Čedaras sieru, Parmas tipa sieru un Kajennas piparus, maisot karsē, līdz izveidojusies viendabīga siera mērce.
Pēc norādēm uz iepakojuma pagatavo "Raunas siers" pastu, to iemaisa siera mērcē. Ja pannas rokturis ir karstumizturīgs, tad turpina gatavošanu pannā, ja nav, tad visu pārvieto uz karstumizturīgu trauku.
Pastas un siera maisījumu pārber ar rīvmaizi, kas sajaukta ar zaļo sieru un Parmas tipa sieru, trauku liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, un sacepumu gatavo 20 minūtes, līdz tā augšpuse ir apbrūnējusi.
Siera sacepumu pasniedz karstu ar svaigiem salātiem.
Lai labi garšo!