Personiskā arhīva foto
Foto: Personiskā arhīva foto
Skaistums, krāšņums un tai pat laikā vieglums uz šķīvja. Galvenais akcents ir debešķīgās tīģergarneles un aromātiskās, maigās siera bumbiņas, kas veido niansētu garšu spēles. Pārdomāts kvinojas pielietojums. Recepti eksperimentējot radījusi gardēde Mārīte Eglīte.
30Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
0.5 gab.cukīni300 gtīģergarneles8 gab.ķiršu tomāti0.5 gab.garais gurķis10 gab.svaigā siera bumbas0.5 glāzekvinoja0.5 gab.citrons4 gab.ledus salātu lapas1 gab.ķiploka daiviņa3 ĒKolīveļļa pēc garšassāls pēc garšaspiecu piparu maisījums pēc garšaspētersīļi šķipsnabrūnais cukurs pēc garšassaldās paprikas pulveris pēc garšasasās paprikas pulveris

Pagatavošana

1

Katliņā uzvāri kvinoju.

2

Gatavo mērci. Uz pannas uzkarsē olīveļļu, pievieno sakapātu ķiploku, apcep.

3

Pannā liec cepties garneles, tām pievieno šķipsnu sāls, piparus, brūno cukuru, saldās un asās paprika pulveri.

4

Kad garneles gatavas, pievieno mērcei citrona sulu. Ja mērce par biezu, tad pielej vēl mazliet olīveļļas un 2-3 ēdamkarotes ūdens.

5

Salātus veido no gurķa, kvinojas, cukīni, salātlapām un svaigā siera bumbām, pievieno pētersīļus.

6

Liec garneļu mērci uz gatavajiem salātiem.

7

Visu samaisi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!