Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo kūkas pamatni. Ņem sviestu istabas temperatūrā, tam pakāpeniski pievieno miltus. Sviestu mīci ar rokām, līdz veidojas drupačas. Jo vairāk miltu, jo sīkākas būs drupačas.
Cepšanai nepieciešama tortes forma (26 cm diametrā). Pamatnē ieklāj cepamo papīru, nofiksē ar augšējo riņķi.
Sānus ietauko ar sviestu, piegriez cepamo papīru un "ielīmē" sānus.
Formā ieber drupačas un ar glāzi izlīdzini tā, lai arī sānu malas būtu nosegtas.
Pamatni liec atdzesēties ledusskapī.
Tad gatavo pildījumu. Visam jābūt istabas temperatūrā.
Lielākā traukā liec maskarpones sieru, cukuru, kukurūzas cieti, citrona sulu un miziņu, vaniļas ekstraktu, skābo krējumu un olas. Visu saputo līdz vienmērīgai konsistencei.
Lej formā uz drupačām un izsit gaisa burbuļus, pāris reižu "uzsitot" visu pret virtuves leti.
Cep tikai un vienīgi šādi! 10 minūtes cep 200 grādu temperatūrā, tad samazini to uz 130 grādiem un cep 60 minūtes.
Kamēr kūka cepas, veido masu virskārtai.
Skābo krējumu sakul ar citrona sulu un pūdercukuru.
Kad siera kūka gatava, pārklāj to ar krējuma masu un atstāj aptuveni uz 30 minūtēm cepeškrāsnī ar nedaudz atvērtām durvīm.
Tad liec kūku ledusskapī, lai tā tur stāv 8 stundas.
Dekorē pēc 8 stundām ar augļiem un ogām, piparmētru lapiņām.
Lai labi garšo!