Kārdinošā medus kūka ar maskarpone sieru un dzērvenēm
Foto: Privātais arhīvs
"Kūka ir klasiskās medus kūkas otrās pakāpes māsīca," tā par šo gardumu saka Malda Rozentāle, kurai klasiskās medus kūkas recepte šķiet par daudz sarežģīta. Kūka pagatavojama ļoti ātri un tikpat ātri tā pazūd no šķīvja. Maskarpone siers piešķir tai bagātīgumu. Kārumnieki novērtēs.
30Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
BISKVĪTAM:2 gab.olas3 ĒKbrūnais cukurs120 mlšķidrs medus220 gmilti1 TKdzeramā soda KRĒMAM:500 gmaskarpone siers5 ĒKcukurs2 ĒKskābais krējums DEKORĒŠANAI: saujadzērvenes

Pagatavošana

1

Olas sakul ar cukuru un pievieno medu.

2

Masai pievieno sodu un miltus.

3

Liec plānā kārtā uz pannas, kurā ieklāts cepampapīrs.

4

Katru kārtu cep aptuveni 3 minūtes 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī.

5

Tikmēr gatavo krēmu, sajaucot visas sastāvdaļas.

6

Kad biskvīta kārtas atdzisušas, tās liec vienu otrai virsū, pa vidu smērējot krēmu.

7

Kūku veido vairākās kārtās.

8

Dekorē ar dzērvenēm vai rudens ogām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!