Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms pagatavo mīklu. Miltos ierīvē aukstu sviestu, pievieno sāli un smalki sarīvētu sieru.
Ar rokām visu samīci drupačainā masā, cenšoties sviestu nesasildīt.
Pievieno ledus aukstu ūdeni un aši samīci sastāvdaļas neviendabīgā mīklas pikā.
To saplacini, ietin pārtikas plēvē un atdzesē ledusskapī 20 minūtes.
Pannā sakarsētā eļļā apcep nelielos gabaliņos sagrieztu sīpolu, tad pannu no plīts noņem un iemaisi konservētu kukurūzu.
Bļodiņā samaisi svaigo sieru ar izspiestu ķiploka daiviņu, svaiga timiāna lapiņām un šķipsniņu sāls.
Mīklu izrullē aplī (apmēram 40 centimetri diametrā).
Tā viducī (apmēram 20 centimetri diametrā) apļa formā izlīdzini krēmsiera masu.
Uz tās izkārto kazas siera kriksīšus, tos pārber ar sīpolu un kukurūzas maisījumu, virspusē kārto 1 centimetru biezas tomātu šķēlītes.
Mīklas malas saloki virzienā uz pīrāga viduci tā, lai tās nedaudz pārsedz pildījumu.
Tad tās apzied ar sakultu olu un pārber ar smalki sarīvētu sieru.
Pīrāgu liec līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 40–45 minūtes.
Izņemot no krāsns, pīrāgu nedaudz atdzesē. Pasniedz.
Lai labi garšo!