180Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
200 grudzu milti800 gkviešu milti100 gsēkliņas šķipsnaķimenes1 gab.paciņa sausā rauga2 ĒKcukurs vai medus1 ĒKsāls1 glāzerūgušpiens
Pagatavošana
1
Applaucē rudzu miltus ar puslitru verdoša ūdens. Izkul. Nedaudz atdzesē.
2
Pievieno rūgušpienu un iemaisi sausās sastāvdaļas.
3
Mīci mīklu, līdz tā nelīp pie rokām.
4
Uzraudzē mīklu.
5
Kad tā uzrūgusi, liec ar sviestu ieziestās formiņās un cep 200 grādos sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 50-55 minūtes.
6
Pārbaudi gatavību, pasitot pa kukulīša apakšu. Skaņai jābūt dobjai.
Lai labi garšo!
No šīm sastāvdaļām vari pagatavot 2 kukulīšus.
BrokastisPusdienasLaunagsVakariņasĒdieni bērniemCepeškrāsnsPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasCukursKviešu miltiRaugsRūgušpiensSēklas un sēkliņasĶimenesMaizevidējiIkdienas maltīteiRudzu miltisalsKā izcept maiziMaizes cepšana cepeškrāsnī
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit