Sastāvdaļas
Pagatavošana
Lielā bļodā ber miltus, pievieno cepamo pulveri, kanēli, maltu muskatriekstu un sāli.
Citā bļodā nomizotus un sarīvētus burkānus sajauc ar eļļu, brūno un klasisko cukuru, olām un vaniļu.
Burkānu masu lej miltu maisījumā, sastāvdaļas ar karoti sajauc.
Papīra formiņas izkārto pannā un trīs ceturtdaļas no katras piepildi ar mīklu.
Kēksiņus gatavo līdz 180 grādu temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 25–30 minūtes.
Pēc tam izņem tos no krāsns un pilnībā atdzesē.
Gatavo krēmu. Bļodā liec sviestu, ko ar mikseri puto 7 minūtes.
Turpinot putošanu, pa karotei iejauc pūdercukuru, pa karotei ieputo krēmsieru un tad iemaisi ogu pulveri.
Krēmu caur konditorejas maisiņu izspied uz kēksiņiem vai ar sviesta nazi izlīdzini kēksiņu virspusē.
Pārber ar ogu pulveri un pasniedz.
No šīm sastāvdaļām varēsi pagatavot 12–15 kēksiņus.
Lai labi garšo!