Madam Brioš
Foto: Publicitātes foto
Lai ko īpašu un mājās radītu varētu ielikt Halovīna saldumu maisiņā, kopā ar bērniem uztaisi mošķīšus. Bērniem patiks nodarbe un prieku sagādās gardā kāruma noformējums. Skudru pūznīšu recepti iesaka franču beķereja un kafejnīca "Madam Brioš".
19Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
MĪKLAI:105 gsviests15 gcukurs55 gskābais krējums225 gmilti5 gcepamais pulveris šķipsnasāls pēc garšasvaniļa KRĒMAM:40 gsviests (istabas temperatūrā)160 gvārīts iebiezinātais piens20 gnevārīts iebiezinātais piens30 gmaskarpone siers GLAZŪRAI:45 gcukurs35 gūdens35 gsaldais krējums3 gciete1 gželatīns

Pagatavošana

1

Gatavo skudru pūznīšu mīklu. Samaisi kopā visas sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, sāli un vaniļu.

2

Saputo putukrējumu ar cukuru.

3

Pievieno putukrējumam sausās sastāvdaļas. Maisi, līdz veidojas viendabīga masa.

4

Mīklu liec uz stundu atpūsties ledusskapī.

5

Pēc tam mīklu sarīvē uz rupjās rīves.

6

Cep mīklu 170 grādu temperatūrā sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 12–15 minūtes.

7

Gatavo krēmu. Ar mikseri vai blenderi sajauc kopā visas krēma sastāvdaļas, līdz veidojas viendabīga masa.

8

Liec krēmu dziļākā traukā un pievieno tam izcepto mīklu.

9

Maigi samaisi visu kopā.

10

Liec masu formiņās, kas vizuāli atgādina skudru pūznīšus.

11

Novieto tās ledusskapī uz 2 stundām.

12

Pa to laiku gatavo glazūru.

13

Nelielā katliņā ieliec cukuru un uz lēnas uguns to karamelizē, nepārtraukti maisot.

14

Kad cukurs pilnībā izšķīdis, pievieno ūdeni, kas ir aptuveni 60 grādu silts. Nepārtraukti maisi.

15

Pievieno 35 grādus siltu saldo krējumu. Samaisi.

16

Izmaisi cieti nelielā ūdens daudzumā un ar smalku strūklu pielej sīrupam.

17

Noņem glazūru no uguns.

18

Ļauj masai nedaudz atdzist un pievieno želatīnu.

19

Glazūru apmaisi ar blenderi un ievieto ledusskapī uz 12 stundām.

20

Pēc tam glazē skudru pūznīšus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!