Fokača
Foto: Privātais arhīvs
Atmiņā aust viesošanās kādā Itālijas mazpilsētas restorānā, kur gaisā virmo svaigi ceptas maizītes vilinošais aromāts. Gardā fokačas maize būs lieliska ne tikai kā piedeva citiem ēdieniem, bet viena pati. Saulē kaltētie tomāti piešķir īpašu garšu, bet vari fokaču dekorēt, ar ko vien sirds vēlas. Fokačas recepti savā "Facebook" kontā "Anna's Sweet Cakery" iesaka tās autore Anna Škaravecka.
120Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

150 gmilti0.25 TKsāls1.5 TKsausais raugs0.5 ĒKcukurs1.5 ĒKolīveļļa100 gsilts ūdens pēc garšasrozmarīns saujasaulē kaltēti tomāti pēc garšasJūras sāls

Pagatavošana

1

Mazā trauciņā siltā ūdenī izšķīdini raugu un cukuru, atstāj 10 minūtes.

2

Pa to laiku citā traukā samaisi miltus ar sāli un miltu maisījumā lej atdzīvināto raugu.

3

Samaisi, izmīci, līdz izveidojas viendabīgs mīklas kunkulītis.

4

Pievieno olīveļļu un vēlreiz izmīci.

5

Pārklāj ar dvielīti un noliec atpūsties stundu siltā vietā.

6

Pēc stundas apslaki rokas ar eļļu un pārliec mīklu uz cepampannas. Izlīdzini sev vēlamā formā un atstāj vēl 30 minūtes.

7

Laicīgi uzsildi cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

8

Ar eļļainiem pirkstiem izveido dobītes mīklā. Liec virsū saulē kaltētos tomātus un rozmarīnu.

9

Pārkaisi ar jūras sāli un cep 12-15 minūtes, līdz fokača kļūst zeltaini brūna.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!